Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο κύκλος της φύσης





Τέτοιες ηλιόλουστες μέρες δεν σου αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω σκέψεις και αναλύσεις. Ούτε για τις πράξεις του χθες και τις ανησυχίες του αύριο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να  ευχαριστηθείς τη μέρα με ανθρώπους που αγαπάς και να αφήσεις τις κλάψες για αργότερα  ή ακόμα καλύτερα άσε τις κλάψες γενικά.

Τα ανθισμένα λουλούδια, οι φράουλες  και το γεγονός ότι σε λίγες μέρες θα αρχίσουν τα μακροβούτια  στις παραλίες   σε κάνουν να σκέφτεσαι αισιόδοξα.
 
Μάλλον αυτή η μιζέρια των προηγούμενων μηνών θα έχουν να κάνουν με τη εποχή και όχι με τον εαυτό μας και τα δήθεν προβλήματα (το ελπίζω). Οπότε άφησε τον χειμώνα και υποδέξου με το καλύτερο χαμόγελο σου  την άνοιξη  γιατί το αύριο είναι εκεί και σε περιμένει χωρίς  αποσκευές την απαισιοδοξία  και τη μιζέρια σου. Πάρε τις καλές αναμνήσεις  και τους ανθρώπους σου  και ξεκίνα με προορισμό το αύριο ή ίσως και ένα πάρκο.

Μπορεί ο χειμώνας να ήταν καταστροφικός και στο διάβα του να μην άφησε τίποτα από ότι  είχε δημιουργηθεί τη περασμένη άνοιξη, αλλά η άνοιξη πάντα επιστρέφει και   δεν σταματά να ανθίζει . Έτσι είναι η φύση και ένας χειμώνας δεν θα σταματήσει το κύκλο της. Έτσι και εσύ μάζεψε τα κομμάτια σου και άνθισε.

Γιατί κανένας δεν σταμάτησε να ζει από έναν χειμώνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου